Spanien, Malaga, Mijas, Riviera del Sol

Dag 5 och 6

Söndag morgon och Amanda tog sig till Malaga igen för att träffa sina vänner och så småningom ta sig hem till Madrid. Vi påbörjande cyklingen till bergsbyn Ojén. Navigeringen såg bra ut, men helt plötsligt blev det grusväg.

Vi fortsatte trots det och hade sedan dålig grusväg och MTB-väg i nästan två mil. Ganska tröstlöst när man kör med racer. Gunilla hade elassistans, och var rädd för att batteriet skulle ta slut. Men det var vackert och som tur var hade vi gjort mackor som vi åt under en korkek.

Vandrings- och MTB-leden till Ojén

 

Till slut kom vi ändå ut på betongvägen som sedan övergick i något bättre väg upp mot Ojén. Då var energi och ben slut och till och med Jonas fick kliva av och gå sista jättebranta backen.

Ojén

Efter lite mat och kaffe var vi redo för cykling igen och fick en fin utförsbacke ner till Marbella där vi cyklade runt innan vi började leta väg hemåt. En väg utan alltför lång stigningar, vilket inte visade sig vara så lätt utan en del sträckor fick vi gå på stranden för att komma fram.

Jonas i Marbella


Vi landade hemma lagom tills det blev mörkt, trötta och hungriga.

Måndag var det sedan dags att cykla tillbaka cyklarna till Malaga. Vi försökte göra det utan alltför mycket stigningar och lyckades efter att ha korsat en torr flodbädd hitta en relativt platt väg längs kusten.

En fika på vägen hann vi med och efter att ha lämnat cyklarna tog vi en ”mack-fika” och då kom det lite regn (lägligt när vi satt under tak).

Efter tåg och buss var vi sedan tillbaka i Riviera del Sol, Mijas och traskade med trötta ben upp till lägenheten där vi duschade och tog det lite lugnt innan vi gick ut och åt.

Uppe till höger där det lyser på balkongen bodde vi.


Dag 4

Idag tog vi buss och tåg till Malaga där vi vandrat runt med Amanda som guide. (Världens bästa sitter hon här och säger själv).

Dagens stora utmaning var klättringen (var det någon som sa vilodag idag?) till Gibralfaro där utsikten var fantastisk!

Amandas favoritbageri

Dag 3

Planen för dagen var att cykla till Marbella , men det blåste så fruktansvärt mycket så vi har cyklat runt lite planlöst idag. Ändå blev det en del uppför, det är ju inte så platt här. 🙂Små gator, stora gator och så lite äventyr.


Och så har Amanda kommit, så i morgon blir det en cykelfri dag med henne i Malaga. Skönt för rumpan och benen.
Dag 2

Idag tog vi oss till Malaga och hämtade våra hyrcyklar och började sedan cykla tillbaka till lägenheten. En liten omväg via byn Mijas hade vi planerat in, och vilken cykling. Fruktansvärda backar uppför, och läskigt nedför, men en fin cykling allt som allt.

Vi startade längs havet innan vi började klättra.


Mijas är en s.k. vit by som ligger uppe på en bergssida.

En hel del navigering blev det under dagen.

Nercyklingen gick lite fortare även om det var både upp och ner även där, och sista biten (innan vi cyklade upp, upp, upp till lägenheten) gick längs vattnet igen.Dag 1

Dagen idag startade tidigt, kvart över fyra (Erik skjutsade oss till Arlanda i går). Ner till bagageinlämningen och sedan mot säkerhetskontroll och planet. Skönt med hotell på Arlanda faktiskt.

Väl framme inspekterade vi lägenheten, bytte om och gick ut på upptäcksfärd. Vi bor högt upp och ska vi mer till stranden är det mycket nerför. Följaktligen också mycket upp när vi ska tillbaka ”hem”. Det blir spännande när vi ska cykla här i morgon.

Länk till dokument med våra gps-spår

Mer foton

Semestern 2016 går mot sitt slut

2016-08-18 18.56.23

Semestern går mot sitt slut och ganska många dagar kan stavas cykling.
Vi började med en vecka tillsammans då vi åkte upp tll Ramundberg med våra vänner för att där delta i Fjällturen – Sveriges vackraste MTB-lopp. Jag körde 30 km (inte speciellt tekniskt) och Jonas körde 42 km (mycket mer tekniskt).

Att ladda upp med en rejäl sommarförkylning var inte det bästa men det gick ändå. Jobbigaste dagen var två dagar före loppet då vi åkte med på en visning av 42km-banan,  och jag blev då väldigt glad att det inte var den banan jag skulle cykla på lördagen.
Bästa dagen var dagen innan loppet då vi guidades längs Ljusnan av U&L och fick prova på lagom MTB-utmaningar.

De närmaste två veckorna jobbade Jonas och jag passade på att bl a åka tlll Linköping med mamma för att hälsa på Andreas, samt göra lite nytta hemma. Upptäckte (äntligen) ljudbokens förträfflighet – man kan ”läsa” medans man jobbar i trädgården. Superbra!

Sen blev det semester för Jonas igen och vi åkte ner till Östra Hoby i Skåne med cyklarna i bilen. Där hade vi några härliga cykeldagar på Österlen innan vi åkte vidare till Lund där vi parkerade bilen för att cykla runt Öresund innan det var dags att åka hemåt för tvätt om ompackning inför Cykelvasan Öppet Spår som Jonas och jag deltog i. Delvis sjukt jobbigt med mycket uppför och många som inte orkade cykla uppför utan istället gick och då var lite i vägen för oss som cyklade, men väldigt roligt att ha gjort!
Jag är också glad att vi hade varit i Ramundberget och fått prova på lite knepigheter – det gjorde att Cykelvasan inte kändes fullt så svår.

I måndags fick vädret bestämma och vi åkte därför neråt Lidköping för att slå två flugor i en smäll – cykla rund Kållandsö och hälsa på f.d. körkompis Karin som nu bor utanför Lidköping. Det blev en ganska lång cykling första dagen och en väldigt mycket kortare andra dagen.

Nu lider ledigheten mot sitt slut och vi har inte direkt mått dåligt av att det regnat idag – det har tvärt om varit ganska skönt att bara vara. Och tvätta lite. 🙂

Tjejvättern och Rom

Helén och jag anmälde oss i mars till Tjejvättern, och själva loppet gick av stapeln i lördags, 6:e juni. Vi fick bra cykelväder och klarade oss runt, inklusive stopp i alla depåer, på lite mindre än fem timmar. Det är jag väldigt nöjd med. Däremot hann varken Jonas, Ola, Felicia och Melvin eller Andreas fram till Motala och ta emot oss eftersom de (också) räknat med att det skulle ta lite längre tid för oss från Alvastra klosterruin där de stod och hejade (ja, inte Andreas då, han kom direkt till Motala).

..

I tisdags morse åkte sen Jonas och jag till Rom för att turista lite. Vi tog tåget in från flygplatsen, men sen har vi gått. Och gått och gått och gått. Och solen har gassat och det har varit varmt och vi har gått. God mat, gott vin och god glass har vi fått i oss. Och kopiösa mängder vatten.

Sista dagen var fötter och ben lite trötta, så då fick det bli lite sightseeingbuss också. Taket på bussen erbjöd efterlängtad skugga samtidigt som vi fick vila benen lite och få lite guidinformation i öronen.   

Hemresan gick bra med stopp vid Järva Krog för att släppa fram en kortege från Haga, samt poliser med spikmatta vid vår avfart pga något rån i Skärholmen.

 Tjejvättern

Bästa cykelkompisen på Tjejvättern

 

Två nöjda cyklister i mål.

 

Rom 

Tåg till Rom

 

Spanska trappan, full med folk.

 

Trånga gränder

 

Palatinen, Forum Romanum och Colloseum

   

Utgrävningarna pågår

 

Fortsatt promenad i Rom.

 

Selfie

 

Pasta på marknad

 

Skön paus i skuggan

 

Påfyllning av vattenflaskorna

 

Bussåka sista dagen

Och så lite av Jonas bilder

DSCF1208

DSCF1303

Utanför Colosseum

Colosseum

Colosseum

DSCF1205

Spanska trappan

Palatinen

Palatinen

DSCF1284

Phanteon – inifrån och ut

Sista Bornholmsdagen

Sista bornholmsdagen tänkte vi ta det lugnt och ligga på en strand och läsa tills färjan gick. Därför blev vi lite frustrerade när det kom regndroppar, lagom många för att man skulle kunna misstänka att det skulle bli mer regn. Vi cyklade därför ner till terminalen för att se om det gick att boka om våra biljetter, och det gick så vi kom med en tidigare färja hem. Cyklade i land i Ystad lagom när det började regna där. Snabb cykling till bilen och snabbt upp med cyklarna på taket och så var vi på väg hem igen.

2014-08-02 11.14.50

Jonas på en strand vid Rönne

Ytterligare en dag på Bornholm

Trots ond rumpa lyckades jag sätta mig på cykeln i morse. Först hamnade vi vid en av Bornholms fyra rundkyrkor, den i Nylars. Fin byggnad, och fint bevarad.

20140801-182805-66485442.jpg

20140801-182804-66484724.jpg

20140801-182911-66551947.jpg

20140801-182930-66570977.jpg
Vi gick en sväng runt kyrkan också och hittade en gravsten med en hel levnadshistoria. Vi förstår dock inte blixten.

20140801-184119-67279340.jpg

Vi cyklade vidare och hade bestämt oss för att leta reda på en, enligt kartan, fin gångstig. Vi hittade den och gick den. Fick avsluta med att lyfta ut cykeln ut en hage. Det var nog inte meningen att man skulle ha cykel med sig där men fint var det.

20140801-183417-66857529.jpg
Nästa mål var Boderne, men förutom stranden blev det lite av en besvikelse då vi tänkt att vi skulle hitta ett trevligt ställe att äta på där. Vi åkte istället tillbaka mot Rønne och stannade vid rökeriet i Arnager och käkade istället. Därifrån köpte vi också med oss rökt fisk som får bli kvällens hotellrumssnacks. 🙂

20140801-183904-67144549.jpg
Efter cyklingen bytte vi om till badkläder och gick ner till bryggan och simmade lite. Det kändes bra i benen.

Bornholm, dag 2

Lite bilder från dagens cykling Rönne-Allinge och tillbaka. En nätt tur på dryga sex mil. Lätt för Jonas som cyklat mycket. Själv har jag ont i både rumpa och lår, jäklar vad vi cyklat uppför idag. Och då bor vi ändå i en backig stad, hemma alltså. Motvind hade vi också tidvis. 7 m/s enligt prognosen. Tur det var lite vindskyddade växtlighet på många ställen. Där det inte var det fick Jonas ibland ta vinden åt mig.

Vi har cyklat på – enligt en broschyr – Bornholms finaste cykelväg. Vi håller inte med om att just den sträckan är finast, vi har andra favoriter.

Vi hann inte cykla så långt innan vi hittade en fin strand och Jonas bestämde sig för ett dopp för att kyla ner sig.

20140731-182415-66255148.jpg
Längre fram höjde sig kustlinjen och vi kom till vår första cykeltrappa. Skylten stod inte vid denna utan vid en annan.

20140731-182543-66343630.jpg

20140731-182544-66344270.jpg

20140731-182544-66344814.jpg
Vi cyklade också förbi ett stenbrott där man bryter granit.

20140731-182723-66443225.jpg
Det är lätt att hitta så länge man vet var man ska eftersom det är bra skyltat. Här är vi nästan framme i Allinge och har precis skymtat havet igen.

20140731-182837-66517229.jpg
Det är svårt att med mobilen fota och göra miljöerna rättvisa.

20140731-183023-66623625.jpg
Vi avslutade med tidig middag i Rønne eftersom jag inte känner för att sätta mig på cykeln ikväll igen för att åka iväg och äta. Ikväll myser vi på balkongen istället och lyssnar på havet.

20140731-183155-66715339.jpg

Semestertripp till Bornholm, dag 1

Jonas och jag fick hastigt och lustigt för oss att vi skulle åka till Bornholm och cykla. Sagt och gjort, vi åkte hemifrån i går och här är vi nu.
Båten gick mitt på dagen, så vi hann cykla lite även idag.

Väntan på båten:

20140730-215102-78662863.jpg

Första cykelturen:

20140730-215125-78685673.jpg

Sandstrand vi inte gick ner till idag:

20140730-215207-78727733.jpg

Öl efter cyklingen:

20140730-215239-78759633.jpg

Eftersom hotellet vi bokat inte kunde ta emot oss (någon reparation, Jonas hade nog lite problem med danskan när de ringde), blev vi ombokade och fick då havsutsikt och balkong:

20140730-215400-78840806.jpg

Semester

Fredag 18 juli var Jonas och min första gemensamma semesterdag (förutom alla fredagar vi haft). Vi började med ett dygns paddling i finfint väder.
20140727-161728-58648635.jpg
Sen åkte vi hem och träffade lite vänner samt cyklade i Sigtuna innan det var dags för ytterligare fyra dagar i kajakerna och på diverse öar i skärgården utanför Stendörren.

Det krävdes lite logistik för att komma dit med fyra kajaker (jag, Jonas, Andreas och Emilia) men bara en bil. Dessutom kom Lennart och Gunilla med så det tog en halv dag innan vi kom iväg tillsammans och det blev Emilias premiärpaddling i skärgården. Nästan helpremiär, för bortsett från en provpaddling i Glasbergasjön har hon aldrig paddlat förr.
Som tur var hade vi väder och vind på vår sida så det var perfekt nybörjarväder.

Andreas och Emilia åkte hem efter en natt och då blev vi fyra kvar. Tyvärr fick vi sällskap av algblomning då också, och när vi letade oss ut bland öarna blev det ibland som att paddla i ärtsoppa. Vi fick vända in igen, där gick det i alla fall att hitta någorlunda algfria ställen att bada på. För bada behövde man, det var fruktansvärt varmt de här dagarna. Yttertältet använde vi första natten men struntade sen i det då det inte behövdes för varken värme eller regn.

På fredagen vände vi hemåt och lyckades övertala Andreas och Emilia att komma och hämta oss så vi slapp köra dubbelt med Lennart och Gunillas bil. Avslutade med grillmiddag hemma hos oss innan L&G åkte vidare hem.

Första dagen:

20140727-162132-58892087.jpg

20140727-162000-58800380.jpg
Första kvällen:

20140727-162150-58910705.jpg
Rörig uppackning kväll två:

2014 0727-162653-59213732.jpg
Tredje morgonen, det blev fort väldigt varmt i tälten:

20140727-162653-59213392.jpg
Dag tre träffade vi på kompisar som var på hemväg efter en sexveckorssegling:

20140727-163013-59413392.jpg
Sista dagens paddling:

20140727-163059-59459771.jpg

De väldigt softade bilderna är tagna med mobilen i sitt vattentäta fodral. Vill inte riskera att blöta ner den under färd.