Cykling i Högbo

Tre fina dagar i Högbo med Ola, Helén och Melvin har vi haft. För oss tredje gången, för dem första gången i Högbo.

Dags för första cyklingen

Första dagen var vi så exalterade och ville ta med dem på den vackra banan Tobbe. Så besviken jag blev när de dragit om hela och gjort en byggd bana istället för de vackra stigar vi cyklat på tidigare. Längre från sjön var det också så den såg man inte mycket av. Plus att det var tre spänger på knappt fyra kilometer, visserligen breda men ändå lite läskigt.

Första spången

Helén och jag släppte killarna i förväg och när vi var klara fortsatte vi bort till en annan runda innan vi träffades igen för fika. Efter fikat tog vi en runda i området, en blå bana och avslutade sedan vid teknikområdet innan det var dags för cykeltvätt, dusch och en sväng till Sandviken för middag. Innan vi sov hann vi med lite ost och vin på vårt rum också.

Cykeltvätt
Ost och vin

Dag två före lunch cyklade vi MTB10-spåret som var en lagom blandning av stig och mindre grusvägar.

Jonas med Helén före sig

Efter lunch på Högbo Qvarn delade vi på oss igen. Helén skulle ut och springa och vi andra satsade på röda spåret Maja. Melvin (12 år) var nog lite trött i benen vid det här laget och han hittade efter ett tag en lite enklare stig att ta sig fram på så när Jonas och jag vänt efter det värsta stöket mötte vi honom och Ola och kunde cykla tillsammans tillbaka. Melvin var dock inte tröttare än att han ville cykla en stund i teknikområdet.

Teknikträning

Den här kvällen hade vi bokat middag på hotellet – det var lika bra som tidigare gånger!

Dag tre hade Helén och jag bestämt att vi skulle cykla början på Vasa 35/45-spåret – det passerar mtb-arenan efter ca 23 km så det passade oss fint.
Jag tyckte det var lite väl mycket stora grusvägar men det var mer stig än vad vi hade förstått så det kompenserade lite.

Helén på skogsstig
Birgitta på skogsväg (foto: Helén)

Dagens bästa var när vi kom till en grusig nedförsbacke som vi cyklat två gånger förut och Helén – som gått båda gångerna tidigare – cyklade nerför. Heja henne!

Efter dusch och lunch åkte vi nöjda hemåt igen.