Bygget…

Pga brist på rätt virke har vi inte kommit någonstans med vårt bygge i sommar, förrän nu.

Idag har vi gjort klart ”hörnet”. Nu saknas fäste i väggen och överliggare, det ska ju bli pergola när det är klart har vi tänkt. Lite växter ska så småningom upp där också.

Så här ser det ut nu:

  

Trädgårdsslit

Efter en veckas cykling tänkte vi sista semesterveckan ta det lite lugnare hemma och försöka komma någonstans på vårt byggprojekt. Vi har äntligen fått tag i rätt virke och har börjat måla det, men parallellt med det började jag också med att släpa ihop alla lösa stenar jag kunde hitta i trädgården. Visionen var en mur som kunde funka i slänten så att gräsklipparen inte kör fast där hela tiden. När måndagskvällen kom hade vi fått till det ganska bra.

Igår tisdag var vi till mamma och hjälpte henne med lite snickeri och att ta ner häcken. Vi passade också på att cykla en runda runt Öljaren.

Idag har vi hunnit måla en omgång innan det blev lite ostadigt. Vi har också varit till Zetas och handlat växter, så nu har vi kommit ytterligare en bit på väg. Vi är riktigt nöjda.

  
Nu är det bara resten kvar. 🙂

I morgon hoppas vi på stabilt torrt väder så vi kan måla färdigt och kanske börja bygga.

Trädäck på gång

Vi är inte snabba, det är bara att konstatera att blir det för varmt, eller om vi har roligare saker för oss bygger vi inte. Vi har inte samma fart som när vi la sten på baksidan, men då hade vi inget så då ville vi verkligen bli klara. 🙂

I dag har det hänt lite i alla fall. Erik och Jonas har jobbat på och kommit en bit på väg.
IMG_0160-0.JPG

IMG_0159-0.JPG

IMG_0157-0.JPG

IMG_0162-0.JPG

IMG_0161-0.JPG

Vi har börjat diskutera vilken bredd vi ska ha på trallen. Eller om det ska vara blandat, det är också ett alternativ.

IMG_0155.JPG