Paddling i Sankt Annas skärgård

Andreas ville ut och paddla igen och vi enades om Sankt Anna. Ilägg av fyra kajaker (Jonas syster Anna hängde med också) vid Tyrislöt och så kvällspaddling i omväxlande uppehåll och regn i ca 8 km till första kvällens tältplats som bjöd på en magisk solnedgång där vi såg regnet längre bort.

Ålänningsskär

Dag två paddlade vi inåt igen då Jonas föräldrar skulle ansluta på kvällen och vi tänkte att de inte skulle behöva paddla så långt första kvällen. Den här dagen var det svårt att hitta en bra tältplats, det var mycket höga öar inåt men till slut hittade vi en ö som funkade för tre tält.
Vid kvällspromenad runt ön hittade Anna två får men de höll sig på norra delen av ön.

Morgonen därpå hade fåren (säkert enligt deras rutin) bestämt att de skulle till södra delen av ön, dvs där vi var. Det var bara trevligt, tills baggen bestämde sig för att vi inte var så trevliga och gav sig på Lennarts lår. Då plockade vi raskt ihop och gav oss iväg.

Käringskär

Större delen av den dagen tillbringade vi på fina klipphällar långt ut i ö-bandet men på eftermiddagen började vi återigen paddla inåt, då vindprognosen för dag fyra var ganska mycket vind. Vi ville kunna paddla någorlunda skyddat tillbaka till Tyrislöt sista dagen.

Torrbådarna

Vi hittade en fin plats för nattläger, och hade en alldeles ljuvlig kväll där med ytterligare en vacker solnedgång. Bästa tältplatsen hittills – jag sov riktigt bra den natten.

Ö Brandskär tror jag

Tillbakapaddlingen blev ett snirklande bland öar, korsande av större vatten och mycket mindre vind än vad de hade lovat. En ätande havsörn lyckades Andreas zooma in på sin kamera så vi hade ”live-tv” via hans lilla skärm. Nästa gång måste vi komma ihåg att ta med kikare.

Örnspaning 🙂
Örnspaning

Nästan framme vid Tyrislöt träffade vi också på några kor som var på sommarbete – inte riktigt det man tänker sig att träffa när man är ute och paddlar.

Möte med en ko