Skridskotiden är här

Frösjön, Tomtsjöarna, Båven, Glasbergasjön, Uttran, Utterkalven, Måsnaren, Yngern… årets skridskosäsong är här. Den började för vår del 10 december 2022 med en sväng på Frösjön i Gnesta tillsammans med Lennart och Gunilla. Dagen efter passade vi på att åka på Tomtsjöarna och helgen efter blev det Båvenpremiär på finfin is. Fortsätt läsa ”Skridskotiden är här”

Skridskovintern 20-21

Efter en kort, kort testa-utrustningen-stund på isen den 16 Jan blev det äntligen riktig premiärtur den 17 januari – på Hjälmaren som låg med fin is. Jonas och jag fick sällskap av Lennart och ställde bilen vid Hjälmaresund, där alla andra som ville åka också stod. I år åkte alla egen bil så ett sällskap på åtta genererade i princip åtta bilar.

Fortsätt läsa ”Skridskovintern 20-21”

Skridskopremiär 2021, nästan i alla fall

Vi testade ju Glasbergasjön i går, hittade 75-80 meter som vi åkte fram och tillbaka på och fick ihop runt 650 meter. När vi kom hem hittade vi uppgifter om att det fanns is på Hjälmaren så i morse klev vi upp vid sex och åkte till Hjälmaresund där vi startade åkningen på Östra Hjälmaren.

Fortsätt läsa ”Skridskopremiär 2021, nästan i alla fall”

Båven i sin glans

Hemkomna från fjällen hann vi med att träffa Andreas gudmor Christine, som nu bor i Australien, en dag innan vi gav oss ut på Båvens is.

Vilka fantastiska dagar vi har haft, totalt blev det drygt nio mil på två dagar. Första dagen med lite mer vind (ibland mot-) än den andra, men soligt båda dagarna.

Några bilder från dag 1:

DSC_1530 kopiera
Hit men inte längre.

DSC_1532 kopiera
Här kunde Lennart och Gunilla åka några dagar tidigare men nu var isen borta

DSC_1567 kopiera
Jonas i månsken på Naten

Några bilder från dag 2:

DSC_1573 kopiera
”Bubblor” i isen

Is-selfie
Is-selfie

DSC00301
Nästan hela gänget

DSC00333
Spegelblanka, ibland nästan som oljade, isar

Promenad förbi öppet vatten
Promenad förbi öppet vatten

Välförtjänt fika
Välförtjänt fika

Iskanten var kvar även dag 2
Iskanten var kvar även dag 2

Slut på skid – och skridskosäsongen

Snart ett år sedan Jonas cyklade omkull. Idag opererade han bort skruvarna i höften. Lagom när vi kom hem ringde doktorn och talade om att skidåkning och skridskoåkning bör han inte ägna sig åt – han ska helst inte ramla nu eftersom han har två stora hål in i höften som ska läka igen de närmaste tre månaderna.
Det innebär också att han inte ska cykla förrän i juni. Men promenera får han göra i alla fall. Och. Jag får väl hoppas på en kort vår utan fina vårisar. Eller följa med Gunilla och Lennart ut.

Glasberga sjöstad från sjösidan

Idag har vi provat utrustning och Jonas ben. Båda funkade fint det varv vi tog runt Glasbergasjön. Isen var väl inte helt bra överallt, men på många ställen hade det stöpt igenom helt.
Det var lite jobbigt att pulsa i snön så vi började redan inne i den konstgjorda sjön och kunde sedan åka runt och tillbaka utan promenad.
Vilken skillnad det var att se området från sjösidan i år jämfört med förra året, då bebyggelsen inte nått så långt.

20121228-130842.jpg

20121228-130855.jpg