Skridskotiden är här

Frösjön, Tomtsjöarna, Båven, Glasbergasjön, Uttran, Utterkalven, Måsnaren, Yngern… årets skridskosäsong är här. Den började för vår del 10 december 2022 med en sväng på Frösjön i Gnesta tillsammans med Lennart och Gunilla. Dagen efter passade vi på att åka på Tomtsjöarna och helgen efter blev det Båvenpremiär på finfin is.

Jonas och Lennart i början på Båvendagen
Fin is överallt
I slutet av Båvendagen

Sen blev det jul, och på juldagen och vi fick med oss Andreas på en sväng på hemmaisen (Glasbergasjön med promenad till Uttran och Utterkalven) samt två dagar senare en sväng på Yngern, då också tillsammans med kollega Helene.

Glasbergasjön, Uttran och Utterkalven

Nyårsafton blev det repris på Yngern men i kortare format och då med vårt nyårssällskap sedan tjugo år tillbaka. Vatten på isen gjorde det extra fotovänligt.

Trevligt sällskap på isen
Fina fotoförhållanden

Tisdag 3 jan blev det mer skridskoåkning och efter en utflykt till Yngern då vi fick vända tillbaka för att hämta en kvarglömt ryggsäck hamnade vi istället på Måsnaren. Tveksamma om det skulle gå att åka gav vi oss iväg. Vi hittade åkbar is i gränsen mellan snön och de stora överisområden som fanns och det blev en dag med mycket teknisk åkning. Solen sken i alla fall och i slutet av rundan runt Måsnaren hade överisen börjat frysa ihop på flera ställen.

Måsnaren 3 jan 2023

Dagen efter åkte vi till Yngern och tänkte att vi skulle hinna åka lite innan SMHI hade lovat mer mulet, men den sol som skulle vara hann försvinna innan den gick upp och det blev en grå dag på isen. Stora områden med finis men också en del snöområden. Lennart fick vi med oss och så småningom även Anna och Jerker.

Råkövergång på Yngern. Helt genomfrusen.
Det vimlade av bäverhyddor på Yngern.