Skidåkning en vecka

En veckas skidåkning i Klövsjö/Vemdalsskalet är över. Första utan killarna, Andreas hade inte möjlighet och Erik ville inte åka upp för bara ett par dagar (skulle annars kommit upp på torsdagen). Av U & L:s tjejer kom bara den ena upp, med pojkvän, tisdag-lördag – övrig tid fick vi fyra föräldrar (tänkte skriva vuxna först, men barnen börjar ju också vara vuxna nu) klara oss själva. Och det har vi inga problem med.

För första gången har jag inte använt en ”riktig” kamera alls, så alla bilder är mobiltelefonbilder.

Huset där vi bodde (det högra):

lena_vid_huset
Lena framför huset

Inte fullt lika nära backen som vi brukar bo, men inte speciellt långt bort heller. Det fanns en lift nära huset, men den var tyvärr stängd. Vi fick dock veta att om vi ringde kom de med skoter för att dra upp oss, så det gjorde vi en dag (Lena har tagit bilden, själv var jag upptagen med att förbereda färden upp).

skotertolkning
Skoter-lift

Vi tog två dagar i Vemdalsskalet och det ser lite lätt kaotiskt ut när brädor, skidor och skor/pjäxor ska förberedas:

Kaos på parkeringen
Kaos på parkeringen

Det här var ingen högsäsongsvecka vilket märktes både på liftkö och i backarna (även om det var fler människor vid ”skalet” än i Klövsjö.

Ingen liftkö i Klövsjö
Ingen liftkö i Klövsjö
Vemdalsskalet
Vemdalsskalet

En morgon när vi vaknade var det 27 grader kallt men det hindrade inte. Liftarna var öppna stod det på hemsidan, så vi klädde på oss och gick till stora liften. Möttes där av den här skylten (som Lena fotat – jag ville inte ta av vantarna):

Stängd lift
Stängd lift

Som tur var så tog det inte mer än en knapp timme så öppnade stolsliften och under tiden fick vi ta ”småliftarna” istället.

Temperaturen steg ganska snabbt, och redan vid lunch var det tio grader varmare och sista dagen var det rena värmeböljan – bara nio grader kallt. 🙂

Kort sagt – vi har haft en superbra vecka!

Och så lite fler bilder:

Magiskt vacker sol - Klövsjö.
Magiskt vacker sol – Klövsjö.
"Skalet"
”Skalet”
"Skalet"
”Skalet”
Lena
Lena

 

 

Lämna ett svar