”Jullov”

Dryga två veckors ledighet är slut och i morgon är det dags att jobba igen. Vi har för en gångs skulle lyckats vrida dygnet flera timmar, det brukar inte hända när vi är och åker skidor eller när det finns skridskois, men i avsaknad av det har vi sovit länge hela ”lovet”.

Helgen före julafton var vi till pappa och hämtade en julgran, det kostar minst lika mycket som att köpa en, men med egen gran sitter barren kvar mycket längre. Vi tog med mamma hit också och på söndagen kom Johan med familj och så tjuvstartade vi lite på julfirandet innan de åkte hem.

gran2013

Julafton firade vi sedan i Kexle, men från juldagen och framåt har vi varit hemma. Vi har inte mått tipp topp, så det har mest blivit lite promenader, men på nyårsafton tog vi en cykeltur med Ulf och Lena som vi firar nyårsafton med. Vi brukar försöka komma ut och röra på oss på förmiddagen innan vi ses och (Jonas och Ulf) lagar mat. Oftast är det skidor eller skridskor men i år blev det alltså cykel. Planen var att cykla till Lida och fika där, men tji fick vi för det var stängt. Det blev istället ”fulfika” (enligt Lena) på McDonalds i Tumba innan Jonas och jag vände tillbaka till Södertälje, och U&L fortsatte hem till sig dit Jonas och jag också tog oss efter att vi fräschat till oss

Förrätt och varmrätt hanns med före tolvslaget, men efterrätten fick komma efter (det är väl det som menas med EFTERrätt? 😉 ).

Framåt småtmmarna kom Andreas och Erik (upphämtad från sin fest av storebror) och hämtade hem oss, och Andreas passade också på att äta upp det kött som fanns kvar. 🙂

I lördags var vi iväg och firade svägerskan Veronica som fyller 40 år nu i veckan – trevligt det också. Erik fick köra både dit och tillbaka, och han gör det riktigt bra.

Lämna ett svar