Semestern 2016 går mot sitt slut

 

Semestern går mot sitt slut och ganska många dagar kan stavas cykling.
Vi började med en vecka tillsammans då vi åkte upp till Ramundberg med våra vänner för att där delta i Fjällturen – Sveriges vackraste MTB-lopp.
Jag körde 30 km (inte speciellt tekniskt) och Jonas körde 42 km (mycket mer tekniskt).

2016-08-18 18.56.23Att ladda upp med en rejäl sommarförkylning var inte det bästa men det gick ändå. Jobbigaste dagen var två dagar före loppet då vi åkte med på en visning av 42km-banan,  och jag blev då väldigt glad att det inte var den banan jag skulle cykla på lördagen.
Bästa dagen var dagen innan loppet då vi guidades längs Ljusnan av U&L och fick prova på lagom MTB-utmaningar.

 

De närmaste två veckorna jobbade Jonas och jag passade på att bl a åka tlll Linköping med mamma för att hälsa på Andreas, samt göra lite nytta hemma. Upptäckte (äntligen) ljudbokens förträfflighet – man kan ”läsa” medans man jobbar i trädgården. Superbra!

Sen blev det semester för Jonas igen och vi åkte ner till Östra Hoby i Skåne med cyklarna i bilen. Där hade vi några härliga cykeldagar på Österlen innan vi åkte vidare till Lund där vi parkerade bilen för att cykla runt Öresund innan det var dags att åka hemåt för tvätt om ompackning inför Cykelvasan Öppet Spår som Jonas och jag deltog i. Delvis sjukt jobbigt med mycket uppför och många som inte orkade cykla uppför utan istället gick och då var lite i vägen för oss som cyklade, men väldigt roligt att ha gjort!
Jag är också glad att vi hade varit i Ramundberget och fått prova på lite knepigheter – det gjorde att Cykelvasan inte kändes fullt så svår.

I måndags fick vädret bestämma och vi åkte därför neråt Lidköping för att slå två flugor i en smäll – cykla rund Kållandsö och hälsa på f.d. körkompis Karin som nu bor utanför Lidköping. Det blev en ganska lång cykling första dagen och en väldigt mycket kortare andra dagen.

Nu lider ledigheten mot sitt slut och vi har inte direkt mått dåligt av att det regnat idag – det har tvärt om varit ganska skönt att bara vara. Och tvätta lite. 🙂