Tjejvättern och Rom

Helén och jag anmälde oss i mars till Tjejvättern, och själva loppet gick av stapeln i lördags, 6:e juni. Vi fick bra cykelväder och klarade oss runt, inklusive stopp i alla depåer, på lite mindre än fem timmar. Det är jag väldigt nöjd med. Däremot hann varken Jonas, Ola, Felicia och Melvin eller Andreas fram till Motala och ta emot oss eftersom de (också) räknat med att det skulle ta lite längre tid för oss från Alvastra klosterruin där de stod och hejade (ja, inte Andreas då, han kom direkt till Motala).

..

I tisdags morse åkte sen Jonas och jag till Rom för att turista lite. Vi tog tåget in från flygplatsen, men sen har vi gått. Och gått och gått och gått. Och solen har gassat och det har varit varmt och vi har gått. God mat, gott vin och god glass har vi fått i oss. Och kopiösa mängder vatten.

Sista dagen var fötter och ben lite trötta, så då fick det bli lite sightseeingbuss också. Taket på bussen erbjöd efterlängtad skugga samtidigt som vi fick vila benen lite och få lite guidinformation i öronen.   

Hemresan gick bra med stopp vid Järva Krog för att släppa fram en kortege från Haga, samt poliser med spikmatta vid vår avfart pga något rån i Skärholmen.

 Tjejvättern

Bästa cykelkompisen på Tjejvättern

 

Två nöjda cyklister i mål.

 

Rom 

Tåg till Rom

 

Spanska trappan, full med folk.

 

Trånga gränder

 

Palatinen, Forum Romanum och Colloseum

   

Utgrävningarna pågår

 

Fortsatt promenad i Rom.

 

Selfie

 

Pasta på marknad

 

Skön paus i skuggan

 

Påfyllning av vattenflaskorna

 

Bussåka sista dagen

Och så lite av Jonas bilder

DSCF1208

DSCF1303
Utanför Colosseum
Colosseum
Colosseum
DSCF1205
Spanska trappan
Palatinen
Palatinen
DSCF1284
Phanteon – inifrån och ut

Lämna ett svar